Humanitarna akcija prikupljanja čepova

Drage koleginice i kolege, u utorak 3. novembra, od 12 do 14 časova Filozofski fakultet i “Čepom do osmeha” organizuju sakupljanje i sortiranje čepova.

Ukoliko imate zalihe čepova u vašem stambenom ili radnom prostoru, dobra je prilika da ih do utorka ostavite u hodniku ispod Amfiteatra (stepenicama levo od portira) ili da ih donesete na sam dan akcije. Centar za razvoj karijere Filozofskog fakulteta će u saradnji sa Studentski Parlament Filozofskog Fakulteta organizovati pakovanje čepova

Cilj delatnosti humanitarno-ekološke organizacije “Čepom do osmeha” je da se prikupljanjem plastičnih čepova i njihovim prosleđivanjem u reciklažne centre, obezbede novčana sredstva za kupovinu pomagala deci sa invaliditetom, a u cilju olakšavanja njihovog obrazovanja i svakodnevnog funkcionisanja, kao i poboljšanja kvaliteta njihovih života.Takođe, akcija ima za cilj podizanje svesti o važnosti zaštite životne sredine i sortiranja čvrstog otpada.

Do sada je organizacija prikupila približno 500 tona plastičnih čepova i uspela da obezbedi pomagala za pedeset četvoro dece! Filozofski fakultet u Beogradu se, zahvaljujući predanoj angažovanosti studentkinja fakulteta, uključio u akciju prikupljanja plastičnih čepova 2015. godine. Ovim putem vas pozivamo da nastavimo sa ovom jednostavnom praksom koja pomaže decu i čuva životnu sredinu.

Specijalni gost akcije je Udruženje Prostor sa kojima Filozofski fakultet već godinama sarađuje – dođite na prodajnu izložbu korisnika psihijatrijskih usluga i tako podržite njihov rad!